TMMOB Peyzaj Mimarları Odası
TMMOB
Peyzaj Mimarları Odası
UCTEA CHAMBER OF LANDSCAPE ARCHITECTS

2019 GENÇ PEYZAJ MİMARLARI YARIŞMASI

2019 GENÇ PEYZAJ MİMARLARI YARIŞMASI
MERKEZ
24.04.2019

IFLA Avrupa, 6 Nisan 2019 tarihinde “Kolektif Bellek Olarak Peyzaj” konulu Genç Profesyoneller Yarışmasını duyurmaktadır.

 

IFLA Avrupa, 6 Nisan 2019 tarihinde "Kolektif Bellek Olarak Peyzaj" konulu Genç Profesyoneller Yarışması‘nı gururla duyurmaktadır. Son başvuru tarihi 17 Haziran 2019‘dur. Her kategorinin galibi, 8-10 Kasım tarihleri arasında Antalya-Türkiye‘de gerçekleştirilecek Genel Kurul‘umuza 2018 kazananları ile birlikte davet edilecektir! Yarışmaya da verilen konu kapsamında gerçekleşecek olan 7. Peyzaj Mimarlığı Kongresinin hemen ardından, tüm Avrupa‘dan peyzaj mimarlarının yıllık toplantısının bir parçası olmak için fırsatı kaçırmayın.

 

 

Yarışmaya Katılım Şartları

Katılım için yaş üst sınırı 35`tir.
2019 yılı için 1984 ve üzeri doğumluların katılımı beklenmektedir (doğum yılı karar faktördür). Katılımcılar bir peyzaj mimarlığı programında öğrenci veya mezun olmalıdır. Katılımcı bir IFLA Avrupa`ya üye ülke vatandaşı olmalıdır. Grup çalışmaları için yukarıda belirtilen koşulları en az bir kişinin sağlaması yeterlidir.

 

Yarışmaya Başvuru Şartları

Yarışma başvuruları ve belge sunumları tüm kategorilerde ("pages") ilgili web adresine yapılmalıdır. Belgeler, fotoğraf, çizim, plan, görselleştirme ve metinler içerebilir. Katılımcı (kişi ya da grup) tüm kategorilerden sadece birine başvurabilir

Yarışma organizatörleri yarışma sonrası yayına (katalog) girişleri seçme hakkını saklı tutar. Yarışmaya katılım teknik detaylar için buradaki IFLA_EU-competition-file-and-page-format2 planı açıklandığı gibi takip ediniz. Bu teknik koşullara her katılımcı tarafından uyulmalıdır, ancak bu genel kılavuzun ötesinde sunulan her paftanın tasarımı değişebilir.

Seçilen bir fotoğraf, çizim, görselleştirme bir jpg imajı olarak sisteme yüklenmelidir ( Min. 1 imaj, Maks. 10). Yatay yönlendirme tercih edilmektedir.

Sisteme yüklenmiş tüm başvurular bir yönetici tarafından gözden geçirildikten sonra web sayfasında yayınlanmaktadır.

Yarışma dili İngilizcedir.

 

Kategoriler

Genç Profesyoneller (örneğin, mezun olanlar aynı zamanda lisansüstü programları öğrencileri veya yukarıda belirtildiği gibi peyzaj mimarlığı alanındaki bir girişimci/uygulayıcı)  her yılın teması hakkında aşağıdaki kategorilerde yer alabilirler. Başka kriterler olmadığından, bu temaya karşılık gelen herhangi bir başvuruyu sunmakta özgürsünüz.

A. Fikir Projeleri

B. Uygulanmış Projeler

IFLA Avrupa Gençlik Yarışmaları 2013 yılından beri yıllık olarak yapılmaktadır. Önceki yarışmalar için tıklayınız.

 

Önemli Tarihler

Yarışma, 6 Nisan 2019 tarihinde başvurulara açılmıştır. Teslim için son tarih 17 Haziran 2019, saat 24:00‘dır. Sonuçlar 2019 yazında açıklanacaktır.

Yarışmanın başlaması: 6 Nisan

SSS için son tarih: 15 Mayıs 

SSS için cevaplar: 1 Haziran

17 Haziran: Teslim için son tarih

31 Temmuz: Halkın Seçimi Ödülleri için son tarih (Facebook‘ta oylama)

2019 Yaz: kazananların ilanı

Büyük olasılıkla 8 Kasım 2019‘da: GA açılışında ödül töreni

Tüm katılımcılar (kişi ya da gruplar) başvuru formunu IFLA-EU-Youth-competition-application-form 2019 doldurmalı ve aşağıdaki adrese göndermelidir.

Lütfen dijital olarak doldurunuz.

 

Ödüller

Her iki kategoriye de ödül verilecektir. Halkın Seçimi Ödülü, IFLA EU Facebook beğenileri üzerinden verilecektir.

Her kategorinin galibi, 2019‘da Antalya‘da düzenlenen IFLA EUROPE Genel Kurul Etkinliği‘ne seyahat ve konaklama kazanacaktır. 2 kategorinin kazananları için de (kişi veya grup için sadece 1 kişi masrafı olmak üzere) kayıt ücreti, uçuşlar (Avrupa‘dan) ve otel masrafları (bir gece) karşılanacaktır.

Halkın Seçimi Ödülü: Yarışma sonrası ayrı bir bölümdür.
Ödül alan tüm çalışmalar IFLA medya araçlarında paylaşılacak ve Avrupa`da görünürlük kazanacaktır.

 

Diğer tavsiyeler:

1- Birden fazla kategoride başvuru yapmak istediğinizde her kayıt için bir başvuru formu göndermeniz gerekmektedir. Her başvuruyu başka bir posta adresiyle yapmanız gerekmektedir. Dosya adı için katılımcı özgürdür, ancak lütfen hemen kategoriden sonra belirtiniz.

Grup olarak başvurursanız, formda belirtilen ilk kişi, ödül törenine davet edilir. Bir başvuruya katılacak kişi sayısında herhangi bir sınırlama yoktur.

2- Lütfen bizimle iletişime geçmeden önce bu kuralları dikkatlice okuyunuz. Eksik bir başvuru dikkate alınmayacaktır.

3- Yarışma web sitesinden bir onay e-postası almadıysanız, lütfen spam klasörünü kontrol edin.

4- Başvurunuzu web sitesindeki yarışma girişlerinde gördüğünüzde, başvurunuz kabul edilmiştir. Başvurunuzu web`te görmeniz birkaç gün sürebilir. Anlayışınız için teşekkürler. 

 

İngilizce şartname için tıklayınız http://youthcompetition.iflaeurope.eu/rules-and-regulations/  

 

 

 

Okunma Sayısı: 462