TMMOB Peyzaj Mimarları Odası
TMMOB
Peyzaj Mimarları Odası
UCTEA CHAMBER OF LANDSCAPE ARCHITECTS

“YEŞİLIRMAK HAVZASI PEYZAJ ATLASININ HAZIRLANMASI PROJESİ” KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDIK

“YEŞİLIRMAK HAVZASI PEYZAJ ATLASININ HAZIRLANMASI PROJESİ” KAPANIŞ TOPLANTISINA KATILDIK
MERKEZ
04.11.2016

03.11.2016 tarihinde Ankara`da gerçekleşen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce yürütülen "Yeşilırmak Havzası Peyzaj Atlasının Hazırlanması Projesi" kapanış toplantısına Odamızı temsilen Oda Başkanımız Ayşegül Oruçkaptan, Yönetim Kurulu Üyeleri Feza Çavuşlar ve Halim Perçin, Genel Sekreter Yardımcısı Harun Kılıçoğlu katılım gösterdi.

03.11.2016 tarihinde Ankara`da gerçekleşen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce yürütülen "Yeşilırmak Havzası Peyzaj Atlasının Hazırlanması Projesi" kapanış toplantısına Odamızı temsilen  Oda Başkanımız Ayşegül Oruçkaptan, Yönetim Kurulu Üyeleri Feza Çavuşlar ve Halim Perçin, Genel Sekreter Yardımcısı Harun Kılıçoğlu katılım gösterdi.


Toplantıya, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Nevzat Ceylan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, DKMP Genel Müdürü Nurettin Taş ile Bakanlık Proje Danışmanı Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Osman Uzun ve çok sayıda akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Toplantıda; proje sonucunda hazırlanan peyzaj atlası ile havzada peyzaj karakter tipleri ve alanlarının belirlendiğini, peyzaj kalite haritası çıkarıldığını aktarılırken, aynı zamanda peyzaj stratejileri belirlendiğini ve sektörel peyzaj rehberleri hazırlandığını bildirdi.

Okunma Sayısı: 432
Fotoğraf Galerisi