TMMOB Peyzaj Mimarları Odası
TMMOB
Peyzaj Mimarları Odası
UCTEA CHAMBER OF LANDSCAPE ARCHITECTS

”PEYZAJ PROJELERİ PEYZAJ MİMARLARI ODASI ÜYELERİNCE HAZIRLANIR VE UYGULANIR…”

MERKEZ
27.10.2007

Meslek alanları karmaşasına asla izin vermeyeceğimiz bu süreçte Danıştay kararı ve yönetmeliklerimiz en güçlü bilimsel ve hukuksal dayanaklarımız olacaktır.

"PEYZAJ PROJELERİ PEYZAJ MİMARLARI ODASI ÜYELERİNCE HAZIRLANIR VE UYGULANIR..."

Danıştay ile de bilimsel ve eğitsel haklarımızın güvence altına alındığı "Peyzaj Projelerini sadece Peyzaj Mimarları odası Üyeleri  hazırlar ve uygular"  kararını tüm kamu     kurum ve kuruluşlarına bildirdiğimiz halde yanlış uygulamalara hukuktan aldığımız     güçle bir kez daha "HAYIR" dedik.
Sağlık Bakanlığı‘ nın hizmet yetkisinde olduğu bir çok hastane bahçesi peyzaj proje ihalesi yapıldığı duyumu üzerine bilgi edinme hakkımızı kullanarak hastane peyzaj projelerini hazırlayan firmaların isimleri, peyzaj proje onayını kimlerin yaptığı, uygulama ihalelerinin hangi firmalarca yürütüldüğü, peyzaj projelerinin uygulanmasında şantiye şefliğini hangi meslek grubunca yapıldığını Sağlık Bakanlığı‘ na gönderdiğimiz yazıyla sorduk. Meslek alanları karmaşasına asla izin vermeyeceğimiz bu süreçte Danıştay kararı ve yönetmeliklerimiz en güçlü bilimsel ve hukuksal dayanaklarımız olacaktır.

Okunma Sayısı: 703