A.O.Ç ' YE DOKUNMAYIN!
Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası , Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Müh. Odası ve Ankara Barosu' nun organizasyonu ile gerçekleştirilen panele...
"A.O.Ç ‘ Yİ TARTIŞIYORUZ" PANELİ YAPILDI
Oda‘ mızla beraber Çevre Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Ankara Barosu tarafından birlikte organize edilen ve çalışmaları bir süredir devam eden etkinlik çeşitli üniversitelerden akademisyenler, meslek odaları yöneticileri, Ankara Barosu‘ ndan avukatların katılımıyla Ankara Barosu Konferans Salonu‘ nda geniş bir izleyici topluluğunun katılımı ile gerçekleştirildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı" nın Ankara‘ nın I. dereceden doğal ve tarihi sit alanını nasıl "koruduğu" , AOÇ‘ nin üzerine yapılan hesapların ve AOÇ‘ nin geleceğine ilişkin öngörüler Ankaralılarla paylaşıldı.
Cumhuriyetin Tarım Endüstrileşme politikalarının en önemli örneklerinden biri olan Atatürk Orman Çiftliği tarım alanı olmaktan çıkarılmaya, tarihsel , ülkesel bir değer yok edilmeye çalışılıyor.
Koruma Kurulu üyelerinin I. derecede sit kararı ile yasal düzenlemesi yapılan AOÇ üzerindeki koruma zincirini bu kadar rahat kırabilme cesaretlerini anlamakta oldukça güç olduğu söylenebilir. AOÇ arazi kullanımına bütün dengeleri alt-üst ederek ve koruma standartlarında çok uzak olan bu planın onanması düşündürücüdür.
A.O.Ç‘nin geleceğinin tartışıldığı panelden çıkarılabilecek temel düşünce şu olmalıdır;
Sadece Ankara‘ya özgü, Ankaralı‘ ya miras olmayan tüm halka miras olarak bırakılan ve tarihsel ve kültürel geçmişimizin en önemli simgelerinden biri olan A.O.Ç‘ yi bugün piyasaya açmak suretiyle parça parça özelleştirirek yok etmek istiyorlar. Bunun karşısında bu tarihi ve kültürel değerimize sahip çıkabilmek de ancak halkımızın bu mirasa sahip çıkmasını sağlayacak bilincin ortaya çıkarılması ile mümkün olacaktır.
Panelde konuşmacı olarak katılan isimler:
"Doç. Dr. Hülagü KAPLAN (Gazi Ü. Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi), Doç. Dr. Şükran ŞAHİN (A.Ü. Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi), Yrd. Doç. Baykan GÜNAY (ODTÜ Mim. Fak. Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi), Dr. Çiğdem VAROL (Gazi Ü. Müh. Ve Mim. Fak. Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi), Nejdet TOPÇUOĞLU (Başbakanlık Devlet Denetleme Kurulu Üyesi), Nimet ÖZGÖNÜL (TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı), Zafer ŞAHİN, (TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı), Ayşegül ORUÇKAPTAN (TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Başkanı), Av. M. Fevzi ÖZLÜER (Ankara Barosu Kent ve Çevre Kurulu Başkan Yardımcısı)"
En Çok Okunanlar
- PEYZAJ MİMARLIĞI HİZMETLERİ EN AZ BEDEL HESABI, ARTIK ODAMIZ OTOMASYON SİSTEMİ ÜZERİNDEN ÜYELERİMİZİN HİZMETİNE AÇILDI /2010 Okunma Sayısı:37036
- MESLEKİ DENETİM UYGULAMASI /2007 Okunma Sayısı:36247
- BÜRO TESCİL BELGESİ (BTB) ALMA KOŞULLARI /2007 Okunma Sayısı:35195
- SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ /2007 Okunma Sayısı:35191
- KAMU İHALE KURUMU HÜKÜMLERİ GEREĞİ İŞ BİTİRME BELGESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME /2008 Okunma Sayısı:33602
- MESLEKİ TANINIRLIĞIMIZDAKİ EN ÖNEMLİ ADIM /2006 Okunma Sayısı:33515
- SÖZLEŞMELİ/ÜCRETLİ PEYZAJ MİMARI ASGARİ ÜCRETLERİ /2011 Okunma Sayısı:31808
- KEŞİF-METRAJ VE İHALE DOSYASI HAZIRLANMASI /2009 Okunma Sayısı:29755
- KURAKLIK PEYZAJI /2007 Okunma Sayısı:20011
- BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU /2004 Okunma Sayısı:19218