İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİ TARİHİNDEN KOPARILMAMALIDIR.
İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi, 1989 yılında Peyzaj Mimarlığı Bölümünden mezun olan öğrencileri ile birlikte Türkiye`de ilk olarak Peyzaj Mimarı meslek ünvanını ve diplomasını vermiş olması, son derece önemli bir konu olarak mesleğimiz açısından dönüm noktasıdır.
1453 yılından bu yana eğitim veren İstanbul Üniversitesi tüm bileşenleriyle bir hazinedir. Bu hazine dağılmamalı, aksine birleşerek bütünleşerek büyüyerek gelecek nesillere aktarılmalıdır. 1857 yılında kurulan fakültemiz, 1933 Üniversite Reformuyla birlikte 6. Fakülte olarak İstanbul Üniversitesi çatısı altında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmüş, mesleğimizin de lokomotifi olmuştur. Köklü bir eğitim ve kültür geçmişine sahip olan, geçmişi başarılarla dolu olan üniversitemiz yine bizim kalmalıdır.
İki asırdan uzun süredir ormancılık eğitiminin merkezi ve 33 yıllık Peyzaj Mimarlığı eğitimi ile mezun veren Orman Fakültesi; İstanbul Üniversitesi bileşenleri olan İşletme Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi ve İstanbul Tıp Fakültesi ile birlikte İstanbul İbni Sina Üniversitesi`ne bağlanacak!
Hangi gerekçe ile yapıldığı, nasıl yapıldığı, ayrılan fakültelerin nasıl belirlendiği gibi birçok soruyu beraberinde getiren bu tasarı, bilgilendirme yapmadan, tartışılmadan, hedef belirtmeden birdenbire TBMM çatısı altında görüşülmek üzere gündeme getirilmiştir.
TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak, üyelerimizin büyük çoğunluğunun gurur duyarak mezun olduğu fakültemiz, İstanbul Üniversitesi ile eğitimine devam etmeli, halen eğitim gören ve gelecek olan genç nesillerin üniversitesi olarak kalmalıdır. Oldu-bittiye getirilerek yeterli sayı ve kapasitede akademik kadro olmadan plansızca üniversiteleri bölmek ve sayısını arttırmak, yetersiz ve işsiz üniversite mezunları ortaya çıkarmak dışında bir sonuca ulaşmayan bu anlayıştan derhal vazgeçilmelidir.
Talebimiz, hızla gelişen bu süreçten aynı hızla geri dönülmesi, yeni üniversiteler açmanın yolunun bu olmadığının anlaşılmasıdır. TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak tüm üyelerimizle birlikte, konunun uzman-yetkin kişi ve kuruluşlarla bilimsel olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor, bu tasarının geri çekilmesini talep ediyoruz.
TMMOB Peyzaj Mimarları Odası
13. Dönem Yönetim Kurulu
En Çok Okunanlar
- PEYZAJ MİMARLIĞI HİZMETLERİ EN AZ BEDEL HESABI, ARTIK ODAMIZ OTOMASYON SİSTEMİ ÜZERİNDEN ÜYELERİMİZİN HİZMETİNE AÇILDI /2010 Okunma Sayısı:36198
- MESLEKİ DENETİM UYGULAMASI /2007 Okunma Sayısı:35443
- SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ /2007 Okunma Sayısı:34681
- BÜRO TESCİL BELGESİ (BTB) ALMA KOŞULLARI /2007 Okunma Sayısı:34478
- KAMU İHALE KURUMU HÜKÜMLERİ GEREĞİ İŞ BİTİRME BELGESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME /2008 Okunma Sayısı:33484
- MESLEKİ TANINIRLIĞIMIZDAKİ EN ÖNEMLİ ADIM /2006 Okunma Sayısı:33256
- SÖZLEŞMELİ/ÜCRETLİ PEYZAJ MİMARI ASGARİ ÜCRETLERİ /2011 Okunma Sayısı:31605
- KEŞİF-METRAJ VE İHALE DOSYASI HAZIRLANMASI /2009 Okunma Sayısı:29609
- TESCİLLİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÜRO VE ŞİRKETLERİ 2009 /2009 Okunma Sayısı:27087
- KURAKLIK PEYZAJI /2007 Okunma Sayısı:19881