TMMOB Peyzaj Mimarları Odası
TMMOB
Peyzaj Mimarları Odası
UCTEA CHAMBER OF LANDSCAPE ARCHITECTS

"KORUNAN ALANLAR VE KATILIMCI YÖNETİM PLANLARI" SEMİNERİ YAPILDI

 "KORUNAN ALANLAR VE KATILIMCI YÖNETİM PLANLARI"
SEMİNERİ YAPILDI
MERKEZ
29.05.2009

Her ay düzenli olarak yapılmakta olan seminerlerin beşincisi 28 Mayıs tarihinde yapıldı. "Korunan Alanlar ve Katılımcı Yönetim Planları" başlıklı seminerin konuğu Yard. Doç. Dr. Gül GÜNEŞ oldu.

Her ay düzenli olarak yapılmakta olan seminerlerin beşincisi 28 Mayıs tarihinde yapıldı. "Korunan Alanlar ve Katılımcı Yönetim Planları" başlıklı seminerin konuğu Yard. Doç. Dr. Gül GÜNEŞ oldu.
 

Sn GÜNEŞ, Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü‘nün yürütücü olduğu ve kendisinin de "Biyolojik Çeşitlilik Koruma-Öğrenme Ağı Sorumlusu" olarak görev aldığı "Biyolojik Çeşitlilik ve Doğal Kaynak Yönetimi (GEF-II) Projesi" kapsamında edindikleri deneyimleri aktarmıştır. Bu kapsamda ülkemiz korunan alanlarının katılımcı yönetim planlarının hazırlanması bakımından oldukça önemli ve yönlendirici olan projenin çalışma alanlarından olan; Sultan Sazlığı Milli Parkı, Köprülü Kanyon Milli Parkı, İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı ile halen ilk ve tek Biyosfer Rezerv Alanımız olma özelliğini koruyan Camili Biyosfer Rezerv Alanında proje kapsamında yürütülmüş olan çalışmalardan bahsetmiştir. Yard. Doç. Dr. Gül GÜNEŞ ayrıca projelerde ekip olarak çalışılmasında ve başarılı olunmasında Proje Koordinatörlerinin ve ekip çalışanlarının rolü ve önemine değinmiş; söz konusu projenin başarılı sonuçlanmasında da şu an Sivil Toplumu Geliştirme Genel Müdürü (STGM) olan Sn. Suade Arançlı başta olmak üzere tüm ekip çalışanlarının ayrı birer başarı örneği sergilediklerini vurgulamıştır. Projenin en önemli hedeflerinden birinin edinilen deneyimlerin paylaşılması olduğunu vurgulayan GÜNEŞ, bu amaçla yanında getirmiş olduğu proje dokümanlarını da katılımcıların bilgisine sunmuştur.

 

 

Okunma Sayısı: 1613
Fotoğraf Galerisi