ODAMIZ 6. YAZ OKULU BAŞARI İLE TAMAMALANDI
Odamızın, Çanakkale Valiliği ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği Yaz Kampı, aday meslektaş olan öğrencilerimizin mesleğe hazırlanmasında pratik çalışmanın ve kolektif yaşam bilincinin kazandırılması, ülkenin dört bir yanında eğitim gören aday meslektaşlarımızın öğretilerini paylaşarak kolektif projeler üzerinde ortaklaştırma yeteneklerinin geliştirilebilmesi amacıyla hazırlanan 6. yaz Okulu başarı ile sonlandı.
2007 yılının yaz aylarında, Kayseri‘ nin Ağırnas Kasabasında ilki, 2008 yılında Erzurum‘ da ikincisi düzenlenen PMOGenç Yaz Kamplarının üçüncüsü, tarihsel ve mimarı dokusu ile insanın başını döndüren, farklı medeniyet ve kültürlere ev sahipliği yapmış Müzekent Mardin‘ de, dördüncüsü Erzurum‘da, beşincisi Artvin‘de ve altıncısı ise bu yıl olmak üzere Çanakkale‘de gerçekleştirildi.
Odamızın, Çanakkale Valiliği ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği Yaz Kampı, Peyzaj Mimarlığı bölümlerinde okuyan ve aday meslektaş olan öğrencilerimizin mesleğe hazırlanmasında pratik çalışmanın ve kolektif yaşam bilincinin kazandırılması, meslek alanlarımız ile ilgili alanlarda teorik yaşam içerisinde olan öğrencilerimizin pratik yaşamla karşılaşmaları, ülkenin dört bir yanında eğitim gören aday meslektaşlarımızın bilgi ve öğretilerini paylaşarak kolektif projeler üzerinde ortaklaştırma yeteneklerinin geliştirilebilmesi amacıyla hazırlandı.
Bu bağlamda, doğal ve kültürel peyzaj alanlarının insan kullanıma açılmasında kentsel ve kırsal tüm açık alanlarda ekonomik, işlevsel ve estetik fiziki plan ve tasarım projeleri üreten peyzaj mimarları adayları için 6. Yaz Kampı programı dahilinde 3 atölye çalışması Ege Üniversitesi. Öğretim Üyesi ve Bölüm başkanı Sn. Erhan Vecdi KÜÇÜKERBAŞ, Karadeniz Teknik Üniversitesi Yar.Doç.Dr. Emrah YALÇINALP, Bilkent Üniv. Öğretim Üyesi Sn . Dr. Oktan NALBANTOĞLU, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Gül ATANUR ve İstanbul Teknik Ün. Ar. Gör. Sn Başak ÖZER gözetiminde gerçekleştirildi.
Doğal ve yapay varlıkların verilerinin, sosyal, ekonomik, kültürel niteliklerin ve fiziksel yaşam alanları -yerleşme dokusu ilişkilerinin belirlendiği mevcut bir kentsel alanda, alanın özelliklerine bağlı olarak geleceğe yönelik yapı - mekan organizasyonu, arazi kullanımı ve ulaşım önerilerinin seçenekler halinde geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürütecek olan peyzaj mimarlığı disiplini temsilcileri Çanakkale ilinde; Proje çalışmaları 3 alan üzerinde yapılacaktır.
1-Sarıçay Çevresi İlk Yerleşim Alanı olan Fevzi Paşa Mhallaesi Kentsel Rehabilitasyon Projesi
2-Çimenlik İskelesi Kent Meydanı Projesi
3- Hamidiye Tabyası Peyzaj Restitüsyon ve RestorasyonTasarım Projesi
Her 3 proje alanında ;
•- Tarihi ve kültürel varlık değeri olarak Çanakkale ilinin önemli bir miras özelliği olan alanların yöre, tarih, kültür ve ekolojik özellikleri, doğal sistemler, iklim, yönlenme, yüzey formları, yapısal yoğunluklar ve yapılaşma katsayıları, arazi kullanım yoğunluğu kriterleri, ihtiyaç programı, işlev, biçim, strüktür, mekan kurgusu ilkeleri,
•- Mekan oluşturma ve imaj-anlam-yaşam senaryosu ilişkileri, anıtsal yapılarının mekan, kütle, cephe, strüktür tasarımının özellikleri ve biçim dili, geleneksel kentsel doku ve konut mimarisinin özellikleri,
•- Yerleşmeler sistemi ve düzeni, mekan, kentsel mekan tanımlamaları, içerik ve yorumları, kullanıcı yapısı, psikolojik, duyusal özellikleri,
•- Kültürü, yaşam biçimi ve davranış kalıpları, algılama, anlamlandırma, değerlendirme sistemleri, bilinç, bellek ve karar oluşturma yetisi ile ilgili süreçleri üzerinden alan kullanım kararları geliştirilecektir.
Yaz Kampı çerçevesinde ilk hafta PMOGenç toplantısı gerçekleştirilerek, durum değerlendirilmesi yapıldı, PMOGenç çalışmaları değerlendirilirken, sosyal etkinliklerle kamp renklilik kazandı.
Yaz Kampının II. Haftasının sürpriz konuğu TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Sn Mehmet SOĞANCI oldu. Öğrencileri çalışma yaptıkları stüdyoda ziyaret ederek, sohbet toplantısı yapan SOĞANCI, öğrencilerden gelen TMMOB a ilişkin soruları yanıtladı.
Yaz Kampının gerçekleştirilmesi için destek veren Sn. Hülya ÇALKAN‘a , Sn. Mahmut AKKUŞ‘a, Odamızla işbirliği yapan Çanakkale Valisi Sn. Güngör Azim TUNA‘ya, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale İl Özel İdaresi çalışanlarına, birikimleri ve vizyonları ile öğrencilere ışık tutan çok değerli hocalarımıza, geleceği ellerinde tutan, hepsi birbirinden kıymetli, Odamızı ve mesleklerini üst düzeyde temsil eden genç fidanlarımıza-aday meslektaşlarımıza, PMOGenç Temsicilerine şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunarız.
En Çok Okunanlar
- PEYZAJ MİMARLIĞI HİZMETLERİ EN AZ BEDEL HESABI, ARTIK ODAMIZ OTOMASYON SİSTEMİ ÜZERİNDEN ÜYELERİMİZİN HİZMETİNE AÇILDI /2010 Okunma Sayısı:35779
- MESLEKİ DENETİM UYGULAMASI /2007 Okunma Sayısı:34972
- SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ /2007 Okunma Sayısı:34323
- BÜRO TESCİL BELGESİ (BTB) ALMA KOŞULLARI /2007 Okunma Sayısı:34294
- KAMU İHALE KURUMU HÜKÜMLERİ GEREĞİ İŞ BİTİRME BELGESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME /2008 Okunma Sayısı:33405
- MESLEKİ TANINIRLIĞIMIZDAKİ EN ÖNEMLİ ADIM /2006 Okunma Sayısı:33105
- SÖZLEŞMELİ/ÜCRETLİ PEYZAJ MİMARI ASGARİ ÜCRETLERİ /2011 Okunma Sayısı:31466
- KEŞİF-METRAJ VE İHALE DOSYASI HAZIRLANMASI /2009 Okunma Sayısı:29511
- TESCİLLİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÜRO VE ŞİRKETLERİ 2009 /2009 Okunma Sayısı:26947
- KURAKLIK PEYZAJI /2007 Okunma Sayısı:19807