TÜRKİYE PEYZAJLARI 3.ULUSAL KONFERANSI
Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi (PEMKON) tarafından düzenlenen "Yeşil Altyapı” konulu Türkiye Peyzajları 3. Ulusal Konferansı 7-9 Kasım 2019 tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilecektir
Türkiye Peyzajları 3.Ulusal Konferansı
Yeşil Altyapı – Green Infrastructure
7 – 8 – 9 Kasım 2019
Konu, Amaç ve Kapsam
Yeşil Altyapı kentsel çevre kalitesinin iyileştirilmesi ve halk sağlının korunması amacıyla yeşil kuşak, yeşil koridor, yeşil yamalar, yeşil matrisler ile kentsel açık ve yeşil alanların biyoçeşitliliğin ve ekosistem hizmetlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik modellerin ve uygulamaların tümünü kapsamaktadır.
Avrupa Çevre Ajansı yeşil altyapıyı, ekosistem sağlığı ve direncini arttırma, biyoçeşitliliğin korunmasına katkıda bulunma, iklim değişikliğinin etkilerini azaltma, ekosistem hizmetlerini destekleyerek insanlara fayda sağlama amacıyla stratejik olarak doğru planlanmış doğal ve yarı doğal alanlar ağı olarak değerlendirmektedir. Yeşil Altyapı, özellikle su kaynakları ve hidrolojik ağlar üzerine temellendirilen, yeşil alanlar ile geleneksel altyapı sistemleri arasında bağ kurma fikrine dayanan ve sürdürülebilir kentsel ve kırsal alan gelişimlerini hedefleyen planlama ve tasarım yaklaşımıdır.
Kanalizasyon, atık su gibi geleneksel ve gri altyapı anlayışından farklı olarak Yeşil Altyapı kentsel ve kırsal alanları bütünleştiren bir yeşil alan sistemi oluşturmayı hedeflemektedir. Yeşil Altyapı sistemleri sürdürülebilir ekolojik işlev ve kültürel değerleri bütüncül olarak bir arada bulunduran sistemlerdir. Çevresel, sosyal, toplumsal ve ekonomik işlevleri yanında, Yeşil Altyapının yararları arasında hava kalitesini iyileştirme, karbon depolama, kentsel ısı adalarının etkisini azaltma, doğal yaşam ortamlarının ve biyolojik çeşitliliğin korunması, kentlerin sağlıklı büyümesi, rekreasyon alanlarının artması gelmektedir. Yeşil Altyapı ayrıca insanların yaşamını sürdürdüğü kentsel ve kent çevresi mekanlara, yöreye kimlik kazandırırlar.
İklim değişikliğinin insan yerleşimleri üzerindeki etkisini azaltma, ekosistemlerin ve ekosistem hizmetlerinin korunması ve desteklenmesi, insan sağlığı ve refahı açısından dünyadaki birçok önemli kentin planlama stratejisinde yeşil altyapı sistemleri önemli bir yer tutmaktadır. Bu konferansın amacı, yeşil altyapı konusunu sürdürülebilir akıllı kentler, iklim değişikliği ve küresel ısınma, kent politikaları, kent ekolojisi, biyolojik çeşitlilik, ekonomi ve çevre, sağlıklı kentler, teknik ve yenilikçi çözümler, farklı planlama ve tasarım yaklaşımları başta olmak üzere tüm yönleri ve sosyal, ekonomik, ekolojik, hukuki boyutları ile ele almak ve ülkemizdeki kent planlama politikaları, planlama pratiği, açık ve yeşil alan tasarımı ve yeşil alan uygulamalarında yeşil altyapının yerini ortaya koymak ve geleceğe dönük eylem ve stratejileri belirlemektedir.
En Çok Okunanlar
- PEYZAJ MİMARLIĞI HİZMETLERİ EN AZ BEDEL HESABI, ARTIK ODAMIZ OTOMASYON SİSTEMİ ÜZERİNDEN ÜYELERİMİZİN HİZMETİNE AÇILDI /2010 Okunma Sayısı:35774
- MESLEKİ DENETİM UYGULAMASI /2007 Okunma Sayısı:34967
- SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ /2007 Okunma Sayısı:34319
- BÜRO TESCİL BELGESİ (BTB) ALMA KOŞULLARI /2007 Okunma Sayısı:34292
- KAMU İHALE KURUMU HÜKÜMLERİ GEREĞİ İŞ BİTİRME BELGESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME /2008 Okunma Sayısı:33405
- MESLEKİ TANINIRLIĞIMIZDAKİ EN ÖNEMLİ ADIM /2006 Okunma Sayısı:33101
- SÖZLEŞMELİ/ÜCRETLİ PEYZAJ MİMARI ASGARİ ÜCRETLERİ /2011 Okunma Sayısı:31466
- KEŞİF-METRAJ VE İHALE DOSYASI HAZIRLANMASI /2009 Okunma Sayısı:29509
- TESCİLLİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÜRO VE ŞİRKETLERİ 2009 /2009 Okunma Sayısı:26945
- KURAKLIK PEYZAJI /2007 Okunma Sayısı:19806